workshop Amsterdam

16 mei 2020
Plaats Yogaschool Noord
Nachtegaalstraat 157
tijd 19.00 uur tot 21.30 uur

De kracht van visualisatie

  • Verhalen zijn een spiegel voor je ervaringen. Door je in te leven in andere personages en in hun keuzes, vergroot je je blikveld en schep je ruimte voor een ander perspectief op je eigen leven. 
  • Daarna ga je op zoek naar je eigen wortels. Door middel van opstellingen kun je verhalen en verborgen familiegeschiedenissen ontdekken. Door ze te visualiseren en ze eventueel met de groep te delen kun je deze verhalen steeds meer loslaten zodat er ruimte komt om je eigen keuzes te maken. 

De Olympische goden.

  • Nooit tijd gehad voor die beroemde verhalen uit de Griekse mythologie?
    Altijd willen weten hoe hemel en aarde ontstaan zijn uit Chaos en waarom de godin van de liefde wordt afgebeeld in een schelp in de zee? Of is de basis er wel en wil je je kennis ophalen en verdiepen? In deze workshop behandelen we het ontstaan en de karakters van de Olympische goden. We vertellen een aantal mythes en laten horen hoe kunstenaars uit latere tijden geïnspireerd werden door de oude verhalen.
  • Vervolgens ga je zelf aan de gang. Door middel van enkele yogaoefeningen ontspannen we het lichaam en keren we meer naar binnen. We doen een korte meditatie en werken daarna individueel of in de groep met familieopstellingen.

Familie opstelling

Familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door Bert Hellinger. Of je het wilt of niet, je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. Meer informatie over familieopstellingen kun je vinden in de vele boeken die er over geschreven zijn.

Prijs: 30 euro

 

Docenten: Ellen Makkelie en Renate Wit

 Renate: Ik ben classica en docente in Latijn, Grieks, Nederlands en mythologie. Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door verhalen en sprookjes uit alle landen. Mijn liefde hiervoor is gevoed door mijn studie en door de fantastische manier waarop kunstenaars de klassieke verhalen verwoorden en verbeelden. Ik geloof dat het delen van verhalen met elkaar leidt tot meer begrip voor het individu en tot meer diepgang en plezier in het leven.  

Ellen:  Al vanaf mijn twintigste ben ik geïnteresseerd en actief bezig geweest met yoga en meditatie. Daarnaast ben ik breed kunstzinnig opgeleid. Kunst geeft een meerwaarde aan mijn leven. Door te tekenen, te schilderen en te dansen krijgt het leven een nieuwe dimensie. In de T.A.(Transactionele Analyse) heb ik geleerd hoe groepsprocessen werken en ik denk dat je in groepen net iets meer kan bereiken dan als individu. Ik hou van beweging en ook van de stilte erna.